VACATURES

Met ingang van dit schooljaar zijn landelijk alle bacheloropleidingen Small Business & Retail Management (SBRM) over op de naam Ondernemerschap & Retail Management (ORM). Dit in het kader van de herordening van het Ministerie van Onderwijs, een initiatief om het aantal economie-opleidingen in Nederland terug te brengen tot een overzichtelijker geheel. ORM Associate degree (Ad), de twee-jarige hbo-opleiding die opleidt tot hbo-niveau 5, was in eerste instantie niet meegenomen in deze wijziging. Het Landelijk Opleidingen Overleg (LOO) heeft zich er sterk voor gemaakt om ook voor Ad duidelijkheid te scheppen in onderwijsland. Inmiddels is het een feit: de associatie degree SBRM is met terugwerkende kracht per 1 september 2018 over op de naam ORM.

Een nieuwe naam is natuurlijk even wennen. Toch zijn wij blij met deze wijziging. Uit onderzoek onder studenten, alumni en het werkveld blijkt namelijk dat de nieuwe naam de lading van de opleiding beter dekt. Bij Ad ORM ’s-Hertogenbosch prijkt de nieuwe naam nu niet alleen op de bestaande uitingen. De opleiding heeft een heel nieuwe communicatielijn ontwikkelt speciaal voor werkgevers. Het is immers een duale opleiding. Werknemer, werkgever en opleiding sluiten sámen een onderwijsarbeidsovereenkomst af. Waar voor de werknemers de inhoud van de opleiding inspireert en het erkende hbo-diploma lonkt, zijn voor hun werkgever weer heel andere voordelen van de opleiding relevant.

Frank Pieters, megapraxis Den Bosch: “Door werken en leren te combineren bij Ad ORM duaal, kunnen mijn medewerkers zich verder ontwikkelen. Sommige hebben daardoor al een volgende stap in hun carrière kunnen maken. Ik adviseer mijn medewerkers daarom deze opleiding te volgen.” De positieve recensies dankt de retailopleiding onder andere aan de action learning methode met opdrachten uit de eigen beroepspraktijk waardoor de werkgever vanaf dag 1 profiteert van de opleiding van de medewerker. Maar ook aan de flexibiliteit door bijvoorbeeld rekening te houden met piektijden op de werkvloer of aan het actuele curriculum. Coördinator Enrico Deetman:“Dit zijn dingen die verwacht mogen worden van de nummer 1 retailopleiding van Nederland, maar die toch niet voor alle bedrijven vanzelfsprekend zijn. Dit willen we wat beter onder de aandacht brengen.” Ook benieuwd? Lees meer op https://www.ormad.nl/

The post Associate degree SBRM heet nu ook Ondernemerschap & Retail Management appeared first on B-Outstanding.

Associate degree SBRM heet nu ook Ondernemerschap & Retail Management

0 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

©2021 B-Outstanding - alle rechten voorbehouden

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?