VACATURES

Het auditteam van Hobéon kent bij de driejaarlijkse hercertificatie opnieuw het Keurmerk Duurzaam Hoger Onderwijs met 3 sterren toe aan de opleidingen Small Business & Retail Management en Advanced Business Creation van Avans Hogeschool. Dat betekent dat duurzaamheid bewezen goed verankerd is in alle systemen van onderwijs, onderzoek en organisatie. Maar hier blijft het niet bij als het aan deze opleidingen ligt. Zij gaan de uitdaging naar een andere manier van denken en kijken aan, samen met het werkveld waarvoor ze opleiden.

Dat gebeurt door in het onderwijs nauw samen te werken met het werkveld, maar ook door kennis te delen met elkaar en elkaar te inspireren. Een actueel voorbeeld is het Retailevent Get Inspired for Tomorrow dat Small Business & Retail Management ’s-Hertogenbosch samen met VEDIS Retailplatform organiseert. Op 22 februari aanstaande staat de 4e editie van dit event –hoe kan het ook anders- geheel in het teken van Customer Experience 3.0. Een thema dat betekenisvol ondernemen volop in de kijker zet en plaatst naast de ontwikkelingen in de e-commerce.

Transitie naar duurzame samenleving
De transitie naar een duurzame samenleving vraagt, naast technische knowhow, veel van onze verbeeldingskracht en ons innovatieve vermogen. Kees Klomp, expert op het gebied van de betekeniseconomie en schrijver van diverse boeken over dit onderwerp vertelt de honderden reeds aangemelde bedrijven en studenten er over tijdens het retailevent. Ook Joep Langen van Koeckebackers is een van de sprekers. Inclusie is zijn motto, waarbij het bakken van koekjes een middel is om mensen die thuis op de bank zitten met een extra zetje naar werk te brengen.

Betekenisvol ondernemen versus e-commerce
Terugkerend gastspreker Prof. Kitty Koelemeyer legt de verbinding tussen betekenisvol ondernemen enerzijds en de nieuwe technologie die op retailers afkomt in de vorm van ‘conversational commerce’ anderzijds. Tijdens de collegetour gaat dagvoorzitter Roos Moggré van Goedemorgen Nederland in gesprek met hoofdgast Gerard van Breen, CEO van A.S. Watson Health & Beauty. En bij de workshops hebben de gasten keuze uit diverse inspiratiesessies over duurzaamheid, platform- en social mediastrategieën.

Avans ambitie ‘duurzaamste hogeschool van Nederland’
In het kader van betekenisvol ondernemen, wil de opleiding graag een ‘goede buur’ zijn. Het seminar staat dit jaar dan ook open voor (retail)bedrijven uit de buurt die geen uitnodiging ontvingen. Geïnteresseerde retailers kunnen zich hier aanmelden. Zo geeft Avans per opleiding invulling aan haar ambitie tot ‘duurzaamste Hogeschool van Nederland’. Met de kersverse 3 sterren van de duurzaamheidsaudit in de pocket, voegt de opleiding Small Business & Retail Management met dit event weer daad bij het woord.

The post Betekenisvol ondernemen in onderwijs en praktijk appeared first on B-Outstanding.

Betekenisvol ondernemen in onderwijs en praktijk

0 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

©2021 B-Outstanding - alle rechten voorbehouden

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?