VEELGESTELDE VRAGEN OMTRENT STAGE EN AFSTUDEREN

 

1. Wat is het verschil tussen een (innovatie)opdracht, stage en afstuderen?

Alle verschillen tussen deze mogelijkheden vindt u hier.

2. Wanneer starten studenten met hun stage?

Ieder schooljaar zijn er twee momenten waarop studenten starten met hun meewerkstage. Dit is voor de grootste groep in de eerste week van september en een kleinere groep start de eerste week van februari. Wanneer 1 september of 1 februari niet op een maandag valt, dan start de stage op de maandag voor 1 september/1 februari. Klik hier voor meer informatie over meewerkstages.

3. Wanneer starten studenten met hun afstuderen?

Er zijn jaarlijks twee reguliere momenten waarop studenten starten met afstuderen: de eerste week van september en de eerste week van februari. U kunt dus twee maal per jaar een afstudeeropdracht uitzetten. Wanneer 1 september of 1 februari niet op een maandag valt, dan start de stage op de maandag voor 1 september/februari. Klik hier voor meer informatie over afstudeeropdrachten.

4. Mogen studenten meewerken tijdens hun afstudeeropdracht?

Nee, meewerken tijdens een afstudeerstage is niet toegestaan. Zie de afstudeervoorwaarden voor de overige eisen.

5. Aan welke voorwaarden moeten mijn bedrijf en opdracht voldoen?

Alle voorwaarden waaraan uw bedrijf en vacature moeten voldoen, vindt u hier.

6. Bestaat iedere lichting uit ongeveer evenveel studenten?

Nee, bij stages is de groep studenten die in september start groter dan de groep die in februari start. Bij afstuderen is de groep studenten die in februari start groter dan de groep in september. Dit komt doordat de reguliere stroom studenten in september start met hun meewerkstage en in februari met afstuderen.

7. Is dit platform het enige middel dat studenten mogen gebruiken om aan een opdrachtgever te komen?

Nee, studenten mogen via iedere mogelijke manier aan een opdrachtgever komen. Dit platform wordt gebruikt als middel om het voor bedrijven eenvoudiger te maken om zelf hun vacatures onder de aandacht te brengen bij onze studenten en om het voor onze studenten eenvoudiger te maken om het bedrijf te vinden dat het best bij hen past.

8. Hoe kan het dat ik nog geen reacties heb gehad op mijn vacature?

  • Het kan zo zijn dat de groep studenten die moet starten met stage/afstuderen klein is, zie punt 8 voor meer informatie
  • Dit platform is niet het enige middel dat studenten hanteren om aan een stage/afstudeeropdracht te komen. Studenten zijn vrij om op iedere mogelijke manier een opdracht te verkrijgen.
  • Het is aan te raden om bij het plaatsen van een vacature alle velden zo duidelijk en volledig mogelijk in te vullen. Wanneer bepaalde velden onduidelijk of niet zijn ingevuld, zal een student eerder geneigd zijn op een andere vacature te reageren die wél volledig en duidelijk geplaatst is.
  • U heeft een startdatum opgegeven die niet overeenkomt met de startdata die geldt vanuit de opleiding. Zie punt 5 of 6 voor meer informatie.
  • De studenten van onze opleidingen zijn erg gewild door het bedrijfsleven. Doorgaans is het aantal vacatures groter dan het aantal beschikbare studenten.

9. Kan ik meer doen om mijn vacature onder de aandacht te brengen bij studenten?

Vul vooral alle velden zo volledig en duidelijk mogelijk in. Verder kunt u ook zelf contact zoeken met studenten die hun cv hebben geplaatst op de website. Deze vindt u onder het menu: student cv’s. Hiervoor moet u ingelogd zijn.

10. Bereikt dit platform alle studenten van Avans Hogeschool?

Nee, dit platform is een initiatief van de Academie voor Ondernemerschap, Marketing en Innovatie van Avans Hogeschool in ’s-Hertogenbosch en enkel gericht op de studenten van deze academie. Zijnde de studenten van de opleidingen Business Innovation en Ondernemerschap & Retail Management (voltijd en duaal). Indien er meerdere academies met een platform als dit gaan werken, dan biedt Avans een overkoepelende startpagina zodat u als bedrijf alles overzichtelijk bij elkaar houdt.

11. Waar kan ik terecht met mijn vacatures en opdrachten voor andere studierichtingen of als mijn opdracht niet aan jullie voorwaarden voldoet?

Vraagstukken en opdrachten voor andere studierichtingen, of die niet voldoen aan de stagevoorwaarden, kunt u hier aanmelden op de website van Avans Hogeschool.  Vragen met betrekking tot vacatures voor onze opleidingen kunnen u stellen via het contactformulier. Liever iemand spreken? Ons academieservicepunt helpt u verder: 088-5257660.

12. Zijn er landen waar jullie studenten geen stage mogen lopen?

Nee, onze academie is internationaal erg actief en wij hebben geen beperking op de landkeuze.

13. Ben ik verplicht de stagiair(e) een stagevergoeding te betalen?

Nee, u bent niets verplicht. Echter biedt een groot aantal bedrijven hun stagiaires wel een stagevergoeding, waardoor een student waarschijnlijk eerder geneigd zal zijn voor een bedrijf te kiezen die wel een vergoeding zal geven voor de werkzaamheden

©2021 B-Outstanding - alle rechten voorbehouden

 

Beste student of werkgever,

Per 1 september is het platform B-Outstanding niet meer in gebruik.
Wij verwijzen je graag door naar Avans Connect voor het vinden en plaatsen van vacatures.

Heb je vragen of opmerkingen?

Mail Business Innovation

Mail Ondernemerschap & Retail Management

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?