Zo’n 120 derdejaars studenten Advanced Business Creation verzamelden zich 29 januari jl. voor de kick-off bijeenkomst van de SDG Innovatie Challenge met Jan Peter Balkenende. Gedurende een semester zullen circa 40 teams van 3 studenten wanneer mogelijk samen met opdrachtgevende bedrijven een innovatieopdracht formuleren die bijdraagt aan de UN Sustainable Development Goals (SDG’s).

Balkenende – altijd al een groot voorvechter van de eigen verantwoordelijkheid van maatschappelijke organisaties – is actief bij deze fase van de opleiding betrokken vanuit zijn rol als trekker van de Dutch Sustainable Growth Coalition (DSGC). Een samenwerkingsverband van acht multinationals die zich inzetten voor duurzame groei. Hij wist de aanwezigen met zijn keynote vanaf het eerste moment te boeien en zijn reacties op vragen waren spot on. “Ik was al heel gemotiveerd voor dit deel van mijn opleiding, maar dit was zó inspirerend. Nu sta ik helemaal te popelen om aan de slag te gaan.”

Learning communities
Bij de uitwerking van het concept, product of dienst ligt de focus op toepasbaarheid in de praktijk. Studenten zoeken actief ondersteuning/expertise van externe organisaties en experts wereldwijd. Tenslotte zijn de studententeams onderdeel van een ‘learning community’. In totaal zijn er 8 communities van elk 5 studententeams met een thematische focus binnen de SDG’s. Zo draagt de challenge ook bij aan ‘peer learning’ tussen de studententeams en een thematische verdieping van de kennis van studenten over de SDG’s.

Slotconferentie SDG’s in Motion
Deelnemende bedrijven en organisaties biedt de SDG Innovation Challenge een oplossing of uitgewerkt idee op een voor hen relevante SDG (product)innovatie om toe te passen binnen hun bedrijf. Maar ook meer zichtbaarheid van de bijdrage die zij leveren aan de UN SDG’s en netwerkmogelijkheden met andere bedrijven. Het semester wordt afgesloten met de conferentie ‘SDG’s in Motion’ op 26 juni. De studenten presenteren dan de resultaten.

 

Contact personen: Elies Hagedoorn en Kees van Kaam

©2021 B-Outstanding - alle rechten voorbehouden

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?