VACATURES

Door pashokjes neer te zetten bij afhaalpunten kun je je bestelde kleren voortaan direct passen en – als je niet tevreden bent – meteen weer terugsturen. Het idee komt van Avansstudenten Ondernemerschap & Retail Management uit ‘s-Hertogenbosch. Pakketbezorger DHL zette het advies van de studenten meteen om in praktijk.

Chantal, Hanneke, Lars, Mitch en Romy zijn derdejaarsstudenten Ondernemerschap & Retail Management in ‘s-Hertogenbosch.  Voor het vak E-fullfillment vormden zij een samenwerkingsgroepje bij de veldwerkopdracht voor externe opdrachtgevers. Dit keer was de opdracht om een oplossing te bedenken voor de Last Mile, de uiteindelijke bezorgfase bij online aankopen. “Veel ondervraagden gaven aan dat zij weinig thuis waren en dat zij hun pakketjes liever afhalen”, vertelt Chantal. “Ook hadden veel mensen geen tijd om te gaan winkelen in de stad. Hieruit bleek dus dat deze mensen gericht zijn op tijdsbesparing en gemak. Toen bedachten we deze oplossing.”

Onverwachte inzichten

De studenten hebben vervolgens hun oplossing gepresenteerd aan een marketingmanager van DHL. Deze was erg enthousiast en inmiddels is de eerste DHL shop in Den Haag uitgerust met pashokjes. Eind deze maand volgt de tweede locatie in Amsterdam. Daar zijn de vijf studenten erg blij mee: “Het is natuurlijk een groot compliment voor ons als studenten als zo’n groot bedrijf zo te spreken is over je idee.” In het Algemeen Dagblad is Ronald Leunisse, managing director van DHL Express in Nederland, enthousiast over de studenten. “De frisse blik van studenten kan onverwachte nieuwe inzichten geven. Het idee van de paskamers sprong eruit.”

Verbinding onderwijs-werkveld

Bij de begeleidende docent in kwestie heeft DHL zich alweer opgegeven als externe opdrachtgever bij een volgend vak. Docent Liliane van Suijlen: “Vanaf dag 1 van de opleiding zoeken we met onze studenten de interactie met het werkveld op. Dit maakt de opleiding boeiender en zorgt ervoor dat we studenten afleveren waar het werkveld ook echt om zit te springen.”

The post Online bestelde kleding tijdens afhalen passen? appeared first on B-Outstanding.

Online bestelde kleding tijdens afhalen passen?

0 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

©2021 B-Outstanding - alle rechten voorbehouden

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?