VACATURES

Twaalf Nederlandse hogescholen en universiteiten, verenigd in het Retail Innovation Platform, hebben samen met brancheorganisaties INretail en Thuiswinkel.org een nieuwe kenniswebsite voor de retailsector gelanceerd: retailinsiders.nl. Retail Insiders maakt cijfers en kennis over de retailsector beter toegankelijk door deze te bundelen op één centrale website. Heel relevant voor studenten en andere retailstakeholders om geattendeerd te worden op alle projecten, afstudeeropdrachten, showcases en Learner Reports die er zijn.

 

Kennis delen over retail innovatie

Het Retail Innovation Platform, dat kennisinstellingen vertegenwoordigt die onderzoek doen naar ‘retail innovatie’, is een belangrijke kennisleverancier voor Retail Insiders. Jesse Weltevreden, professor Digital Commerce bij de Hogeschool van Amsterdam en voorzitter van het Retail Innovation Platform: ”Middels praktijkgericht onderzoek willen we retailers helpen om te innoveren, maar de kennis die we ontwikkelen bereikt lang niet alle retailers. Retail Insiders is voor ons een prachtig medium om alle kennis die we ontwikkelen te delen met de sector!”

 

Verbinding retailsector & kennisinstellingen 

Naast het delen van actuele kennis, maakt het platform RetailInsiders.nl het makkelijker maken voor retailers en stakeholders om in contact te komen met kennisinstellingen. Zij kunnen voor diverse soorten onderzoeksvragen terecht bij de deelnemende kennisinstellingen, variërend in omvang en doorlooptijd:  laagdrempelig studentonderzoek, afstudeeronderzoek en (praktijkgericht) wetenschappelijk onderzoek.

 

Onderzoeksvragen uit de praktijk signaleren 

Onderzoekers van de deelnemende kennisinstellingen gaan dit jaar samen met de sector invulling geven aan vijf retail innovatie thema’s die op de nieuwe kenniswebsite staan beschreven: ‘veranderend consumentengedrag & nieuwe businessmodellen’, ‘data-driven retail & e-commerce’, ‘customer experience & technologie in de winkel’, ‘circulaire concepten & duurzaamheid’ en ‘toekomstbestendige winkelgebieden’. Het doel is om per thema een position paper te schrijven over hoe de kennisinstellingen middels (gezamenlijk) onderzoek de komende jaren invulling gaan geven aan de kennisbehoefte in de sector. Deze papers worden gepresenteerd in september 2019 op een door het platform georganiseerd seminar.

 

Over het Retail Innovation Platform 

Het Retail Innovation Platform helpt de innovatie- en concurrentiekracht van de retailsector te versterken door samen met retailers en andere stakeholders, zoals overheden en vastgoedpartijen, onderzoek uit te voeren dat gericht is op de ontwikkeling en succesvolle toepassing van nieuwe kennis voor de sector.

The post Vind de laatste cijfers en visies op de veranderende retail appeared first on B-Outstanding.

Vind de laatste cijfers en visies op de veranderende retail

0 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

©2021 B-Outstanding - alle rechten voorbehouden

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?